laupäev, 10. jaanuar 2009

Rätt teeb dawat

Sel kuul saadab mu tööandja mind ja paari teist töötajat "emafirmasse" tööle.
Loomulikult olen seal taas ainus rätikandja ja seega ka "valge vares". Aga kollegid on sõbralikud ja juhtkond andis minu käsutusse ühe väikese koosolekuruumi, kus ma saan oma palved sooritada.

Kolmandal päeval astus mu juurde üks tumedajuukseline noor naine ja küsis, kuidas minu töökohas reageeriti, kui ma hakkasin rätti kandma. Minu vastuse peale, et kandsin hijabi juba enne selle töökoha vastuvõtmist, jutustas ta, et võtab ise juba pikemat aega hoogu lõpuks ometi ka hakata rätti kandma, aga pole siiani veel söandanud. Kui ta töökaaslastelt nende arvamust küsis, kohtas ta üsna negatiivset suhtumist ning see oli teda tänaseni heidutanud. Nüüd aga olevat minu rätikandmine talle just selle viimase tõuke andnud. Järgmisel nädalal - inshaAllah - tuleb ta juba hijabiga tööle.

Vahva, kuidas hijab iseseisvalt dawat teeb!


6 kommentaari:

muslima ütles ...

Assalamu aleikum, Asma. R66m sinust ka yle pika aja kuulda! Masha Allah - r2tt teeb t6esti dawat!!!

Anonüümne ütles ...

Kas sulle väiksena ei õpetatud siis, et toas peakattega olla pole viisakas?

Anonüümne ütles ...

Anonüümsele vastuseks - kui sa etiketti tead, siis on meestel kohustuseks pea paljastada, mitte naistel.
Olen ka ise mashallah tööl, kus palju moslemeid, palvekoht ja keegi ei kôôrita, kna firmapoliitika on - "Teineteise erinevuste austus on peamine!"

Anonüümne ütles ...

noh, kuidas on, kas tuli ratiga toole? :D

Asma ütles ...

Tuli, ja kannab tänaseni, ALHAMDULILLAH!
Ta on väga rahul ja tema imaan on sellest ajast veelgi kasvanud!

Meist on muide head sõbrad saanud.

Anonüümne ütles ...

Mashallah!:) Tegelikult paistab, et paljud noored moslemist naised kardavad rätikut pähe panna, kuna oletavad, et inimeste reaktsioonid neid häirima hakkavad, aga tegelikult ei olegi asi üldse nii hull, kui mõni üksik ebaviisakas tegelane kõrvale jätta, alhamdulillah.

Umm Yaqub:)