laupäev, 6. september 2008

Viies ramadani päev


Sooviksin jagada ühte islami ime teiega.
Nimelt olen ise juba üle kolme aasta haige. Ei möödunud ühtegi päeva, kui ei saanud ilma rohtudeta kodust lahkuda. Kuus kulutasin tavaliselt 1000.- või rohkemgi ravimite peale. Kuid Allah andis mulle suurima kingituse. Ramadani algusega lõpetasin kõikide ravimite võtmise, kuna ei saa ju ramadani aeg end ravida. Täna on viies päev ilma rohtudeta ja ma tunnen end täiesti tervena. Pole juba aastaid seda tunnet olnud. See on imeline tunne. Eile, kui taipasin, et Allah on mulle kingituse teinud, siis ei julgenud teda tänada veel selle eest, et ta mu terveks tegi. Tänasin kaua ja sügavalt nende nelja imelise päeva eest. Täna, olen olnud parima tervise juures, kui kunagi varem nende aastate jooksul. Eile veel kartsin uskuda, kuna pettumine oleks väga valus. Täna mõistsin, et Allahi kingitus tuleb lihtalt vastu võtta, tänada, üllistada teda ja siis on jõudu üle saada kõigest. See on imeline ja sõnul seletamatu. Ma armastan ramadani, islamit ja üle kõige Allahit. Tõesti, need viis päeva on olnud nii imelised, et isegi, kui homme peaksin olema väga raskes seisundis, siis olen juba saanud kõige suurema kingituse, mida üldse saada saab.
Ei ole siin rohkem sõnu vaja, loodan, et mõistate mu tundeid.

Islam annab palju rohkem, kui ma oodata eales oskasin.

Allahu Akbar
Salam

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Allahu akbar!

Asma ütles ...

Aitäh, et meiega seda imet jagasid!

Kui ma siin alguses kahtlesin, et kas see blogi ikka on hea idee ja et kas ta ikka "läheb käima", siis tänaseks on ta ennast juba 6igustanud!
Selliseid innustavaid elamusi ei osanud oodatagi.

T6epoolest, ALLAHU AKBAR!

Anonüümne ütles ...

MashAllah, õde/vend!
Alhamdulillah, sinu postitus on väga julgustav ja ma võin vaid lisada, et kui ma seda lugesin, siis liigutas see mind väga ja ma leidsin selles tõestuse islami õpetusele. Nimelt, kuidas Allah (swt) ja tema prohvet (s) õpetavad, et me ei tohi Jumala headuses kahelda. Ja kes kahtleb, sulgeb ise enesele Paradiisi värava.

Igal juhul on see meile kõigile näide sellest, et peame igas olukorras Jumalat usaldama ja temale lootma. Need, kes raskemaid proovkatsumusi läbivad, saavad rikkalikuma tasu.

Tohin ma küsida, on see sinu esimene ramadan? Ja kui kaua sa juba moslem oled?

Ka juhul kui sa juba pikemat aega moslem oled ja alles sel aastal esimest korda söandasid ilma ravimiteta paastuda, on sinu julge otsus märk sellest, et su imaan on kasvanud. Insha-Allah, saad sa terveks ja Jumal tugevdab su imaani veelgi, et sinust saaks ühel päeval prohvet Mohammedi (s) kaaslane Paradiisis.

Tasneem ütles ...

Moslemiks pean end juba paar kuud, kuid õige moslemiks saamise pühenduse ja pale seda puhastamise tegin alles vahetult enne ramadani. Seega esimene ramadan tõesti. Kõik need tunded mis ma olen endas leidnud selle ramadani aeg, need on midagi hämmastavt. Ma isegi ei oska neid tundeid hetkel sõnadesse panna.
Enne ramadani arvasin nagu kõik inimesed, kes pole sellega varem kokku puutunud, et eks see üks rask katsumus ole. Kuid ramadan annab meile niiiiiii palju ja kui keegi peaks seda söömise, joomise jne. loobumist päevaseks ajaks pidama raskeks, siis mina kahjuks seda ei mõista. Siiani pole mul ei janu ega nälja tunnet. Tunnen end tervena ja rahulikumana, kui eales varem.

Minu jaoks on see kinnitus selles, et Allah näeb kõike ja on helde.

Anonüümne ütles ...

Allahu akbar!

Allah on imeline ja ta vastab palvetele!!!

Anonüümne ütles ...

38:41 And recall Our servant Job, when he called upon his Lord: “The devil has afflicted me with an illness and pain.”

Haigused ja valu on saatanast. Saatan saab mojutada vaid neid, kes tema kutset kuulda votavad

14:22 The devil said... I had no power over you except that I invited you and you responded to me. So do not blame me, but blame yourselves ...

26:78 "The One who created me, He will guide me."
26:79 "He is the One who feeds me and gives me drink."
26:80 "If I am sick, He is the One who cures me."

Jumal on see, kes meid ravib. Rohkem usku Jumalasse, vahem ravimitoostusesse ja tervis paraneb myhinal.

Jumala usaldamine on paljudele vaid sonakolks.. Just need pisikesed igapaeva asjad onneed, milles paistab valja, kas inimene tegelikult ka usaldab Jumalat voi ainult raagib ja tegelikult seesmiselt usaldab arsti voi teab veel mis spetsialisti :)

paastuga on ennegi inimesed rasketest haigustest lahti saanud. Paastu, positiivse ellusuhtumise ja tanulikkusega ;)

Anonüümne ütles ...

...veel motlemisainet: kui paljud teist julgevad jatta oma lapsed vaktsineerimata ja usaldada Jumalat et Tema annab teie lapsele tervise?

aga kui vaktsineerimise varjukylgi uurida, siis tekib pigem kysimus: kui paljud julgevad lasta oma lapsi vaktsineerida, teades, millega nad riskivad..

polvkondade viisi vaktsineeritud toukoertel tekib yha enam ja enam viljatuse probleeme.. inimesed elavad kauem, neid pole nii mitme polvkonna jooksul veel vaktsineeritud.. ja viljatuseprobleemid alles syvenevad..