laupäev, 13. september 2008

Ummah kohusetundest

Me olime eile iftarile kutsutud ja siis ma nägin moslemit, kes ei palveta. Ei tea, kas teda ülse moslemiks nimetada tohib. On koolkondi, mis on arvamusel, et see, kes ei palveta, ei ole moslem. Allahu alim.
Ühesõnaga, nägin ma “moslemit”, kes ei palveta. Olin temast juba kuulnud, aga oma silmaga nägemine hämmastas ja kohutas siiski. Kusjuures ta ei näinud seda isegi mitte häbenevat. Sel ajal, kui teised mehed maghribile kogunesid, tuli tema naiste juurde ja mängis oma pojaga. Mul oli rohkem häbi, kui temal.
Teised mehed, tema sõbrad, palvetasid. Minu mehe küsimuse peale, kuhu siis nende sõber jääb, vastati kergelt, et ah, ei teda pole vaja oodata, see lihtsalt on nii. Ja ärge arvake, et see vastus tuli sellest, et nad on juba üritanud teda veenda, aga tulemuseta. Kogudus, kus see mitte-palvetaja reedesel ühispalvel käib (see on ainus palve, mida ta sooritab), pidavat sellist käitumist koguni julgustama, a’la “Ah, sellest piisab, kui reedesel palvusel käid!”


Mis on lahti meie ummahga? Ise tean, et pean palvetama. Ise tean, milline on palve tasu ja milline on selle tegemata jätmise karistus. Ise palvetan. Aga oma vennal-õel lasen eksiteele minna!

Juhindugem selle koha pealt värssidest: 3:104, 3:110, 3:114, 7:199, 9:71 ja 9:112!

(Kuidagi kurvaks on muutunud see selle aasta ramadan.)


4 kommentaari:

Tasneem ütles ...

Kurvaks on muutunud ka minul. Aga kõigel halval siin elus on tegelt mingi positiivne tähendus ka, mida näeme alles hiljem. :)

Anonüümne ütles ...

Kas siis mehed ja naised istusid samas ruumis? Huvitav. Ja too mees tuli siis naiste juurde ja mängis oma pojaga. Veel rohkem ''huvitavam''.
Ah, mis sa Asma end sellest mehest kurvastada lased. Taoliseid ''moslemeid'' on nii palju. Juhatagu neid Allah.

Asma ütles ...

Ei, mehed ja naised ei istunud samas ruumis.
Aga siis, kui teised palvetasid, tuli tema naiste juurde.

Kurvastan, sest tal on nii tore naine. Ja kui t6esti on nii, et too mees ei olegi moslem, siis ei tohiks nad ju abieluski olla.
:(

Anonüümne ütles ...

mida te kurvastate siin? :D
Jumal soovitab mitte kurvastada selliste yle, kes ei soovi uskuda..
3:176 And do not be saddened by those who rush into disbelief. ...God does not wish to make for them any share in the Hereafter...

Jumal teab paremini, mis on selle mehe olukord

4:88 ...Do you want to guide those whom God misguides? Whoever God causes to be misguided, you will never find for him a way.

Kui Jumal ytleb sulle et ara kurvasta, siis ara kurvasta. Igayhele tema oma elu ja tema omad teod. Kui see mees ei palveta, siis mitte ykski veenmine ei pane teda sydamest tegema. Ainult Jumal saab talle selle soovi sisse panna!
Tana Jumalat et Ta sind on juhatanud :D