esmaspäev, 1. september 2008

Ah, kui hea on ikkagi olla moslem!

Salam!
Meil varastati nädal tagasi jalgratas ära. Polnud küll teap mis hinnaline, aga see eest väga kiire jooksuga. :)
Ja mis see moslem siis sel puhul teeb? - Ütleb ALHAMDULILLAH!
Küll on ikka hea olla moslem!

Minu esimene paastupäev möödus seetõttu siis paraku vägagi maiselt. Nimelt olin ma peale tööd kutsutud politseisse.
Külastus oli iseenesest väga vinge. Juba sissepääsu juures kohutasid mind tulirelvi kandvad ametnikud ja vägagi ametlik sissepääsuprotokoll. Kasutusel olid sellised tõsised sõnad nagu tunnistaja (minu kohta) ja ülekuulamine (taas minu kohta) ja kahtlusalune (õnneks mitte minu kohta) ning "Vorladung" (jälle minu kohta, eesti keeli nii kohtukutse kui ka lihtsalt ametlik kutse).
Mind ülekuulav politseiametnik oli enam-vähem minuvanune neiuke, kel ei olnud isegi mitte mundrit seljas. See osa siis nagu eriti tõsine ei olnud.
Huvitav oli aga talle selgitada, et miks meil ometi koduvarakindlustust ei ole. Et moslem usaldab end ses suhtes Jumala hoolde, mitte ei tee pidevaid sissemakseid mingi õnnetuse jaoks, mida ehk ei juhtugi.

Moraal kogu loost:
  1. kui teil on jalgratas, kirjutage kindlasti "kerenumber" üles (mille olemasolust jalgrataste puhul mul varem aimugi polnud);
  2. tühja sest, et nüüd ratas lännu ja kindlustussummat ei saa. Ütleme ALHAMDULILLAH ja mõtiskleme, milleks see juhtum nüüd hea võib olla.
  3. :)

1 kommentaar:

Tasneem ütles ...

Jah, selle varastamisega on sellised kummalised lood, et sinul läks veel isegi selles suhtes hästi, et see ei juhtunud ramadani aeg. Aga minu kallimal varastati eile (ramadani teisel pühal) islamiriigis asju. Ta oli küll ise lohakas, et jättis hetkeks oma asjad järelevalveta. Aga tõesti, kuidas saab midagi sellist juhtuda? Ega meil endil ei jäägi muud üle, kui tunda kaasa nendele vaestele hingedele, kes saadavad korda (ja veel ramadani aeg) selliseid patte. Loodame, et ka nemad leiavad kord õige tee.

Migro