teisipäev, 23. september 2008

2 × shahada

Juba jälle on mul midagi teiega jagada. Võite hakata mind Proua Monoloogiks kutsuma!

Mu mees on neil viimastel ramadanipäevadel palju kodust ära, ta peaaegu et elab moshees. No ja minul siis muidugi vastavalt on puudu inimestega suhtlemisest. Vist ka üks põhjustest, miks ma nii sageli siia blogisse kirjutan. Ehkki oleksin pidanud koraani lugema (olen töö tõttu selleks liialt vähe mahti saanud), sattusin internetis kolades Yusuf Estesi netilehele www.shareislam.com Sealt edasi jõudsin lehele www.chatislam.com ja kes oli just parasjagu live-chatis? Yusuf Estes ise! Rääkis parasjagu prohvet Mohammedist (s). Kuulates sai mulle selgeks, et kõik see on chatikülastaja MIG-i jaoks, kes veel veidi kahtleb enne usutunnistuse andmist. Paarikümne minuti pärast oli tal aga selge, et tegelikult ta juba usub ja siis lausus ta shahada!

Minu esimene reaalajas kaasaelatud islamisse astumine (peale minu enese oma muidugi)! See oli liigutav!


Täna lõuna paiku kiikasin taas chatti sisse ja sheik Yusuf oli taas seal. Vastas küsimustele. Hoolimata häiretest heliülekandes, sai mingi aja pärast selgeks, et chattijate hulgas on taas keegi, kes on kohe-kohe moslemiks saamas. Vend Yusuf võttis endale põhjalikult aega, et talle olulisi asju põhjalikult selgitada ja ligi kaks tundi hiljem “lausus” Carl Inglismaalt oma shahada!

Allahu akbar!


Kes Yusuf Estesi ei tea, siin tema enese islamisse astumise lugu: http://www.islamtomorrow.com/yusuf/priests_n_preachers.htm#story

Väärib igal juhul lugemist!


www.chatislam.com (peaaegu sama chatroom ka aadressil: http://www.islamclass.com/) on tõesti tegus netikeskkond: toimuvad erinevate õpetlaste loengud, on võimalus esitada küsimusi, õdedele on eraldi jututoad. Loengute kava on üleval näiteks siin: http://www.islamevents.com/calendar/index.php


Olukorras, kus ümberringi vähe moslemeid (nagu meil Eestis), on internetikogudus vahel see ainuke ummah, mis ühel moslemil on.

Ja sellest, kui kasulik on ummah, kõneleb kasvõi seegi tõik, et ma sain täna hommikul rongiga tööle sõites, eilsest õdede jututoas toimunud loengust innustatuna, suura Al-Qariah (mida ma olin juba mitu nädalat püüdnud pähe saada) 20 minuti jooksul selgeks!

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Subhanallah!

Anonüümne ütles ...

Allahu Akbar! MashaAllah, Sheikh Estes on vaga hea - eriti mitte-moslemitele ja uutele moslemitele. Mul tuleb meelde, kui ta siin meil kohalikus moshees aastaid tagasi kais. Ta lisab palju nalja oma loengutesse, ja see vast teebki ta loengud eriliseks.

Anonüümne ütles ...

Allahu akbar! Ma vaatan Sheik Estest pidevalt Huda TV-st ja teda on vaga lahe kuulata.

Tal on ka palju teisi lehekylgi avatud. Naiteks yks spetsiaalne uutele, v6i siis veel mitte moslemitele:
http://www.bibleislam.com/

Ja naistele:
http://www.islamswomen.com/

ja palju teisi...

Asma ütles ...

Oi, neid lehti ma ei teadnudki! Aitäh!