esmaspäev, 6. juuli 2009

Marwa

Tahan teile jutustada ühest siinseid moslemeid vapustanud juhtumist.

32-aastane apteekrist egiptlanna Marwa elab oma doktorandist mehe ja 3-aastase pojaga aastast 2005 Saksamaal Dresdenis. Neil on plaanis peale mehe doktorantuuri lõppu 2009 aasta sügisel tagasi Egiptusesse kolida.
Augustis 2008 juhtub Marwa ühel mänguväljakul kokku 28-aastase Alexandriga. Naine palub Alexandrit ühel kiigel oma pojale ruumi teha, mille peale vene-saksa päritolu Alexander teda muuhulgas "terroristiks", "islamistiks" ja "litsiks" sõimab . Marwa on hijabi kandev muslima.

Marwa kaebab Alexandri solvangu eest kohtusse. Viimasele määratakse 780 euro suurune trahv. Ta kaebab otsuse edasi.
1. juulil toimub uus kohtuistung. Keset istungit ründab Alexander ühtäkki Marwat suurematsorti noaga, hüüdes: "Sul ei ole õigust elada!"
Enne kui ta tagasi kistakse, jõuab ta Marwat 18 korda noaga lüüa. Oma naisele appi tõtanud meest tabavad samuti 2 noahoopi, peale selle tulistab üks kohale ilmunud politseinikest ekslikult Marwa meest jalga.
Marwa sureb oma mehe ja 3-aastase poja silme all.
Ta oli 3. kuud rase.
Marwa mees on raskelt vigastatuna haiglas.

Saksa meedia, kes muidu on väga aldis kajastama lugusid aumõrvadest ja sundabieludest, mainib kogu juhtumit vaid riivamisi. Koleda teo tõelist motiivi - "islamivaenulikkust" - ei maini keegi. Räägitakse "vaenulikkusest välismaalaste vastu".

Siinsed moslemid korraldasid Marwale suure ärasaatmise. Egiptuses võeti ta väärikalt vastu.

Meie õde Marwa suri, sest ta ei lubanud end oma usu pärast solvata. Tema surm oli vaenuõhutuskampaania tagajärg. Arvatakse, et see ei olnud üksikjuhtum, vaid lihtsalt esimene selletaoline juhtum.

InshaAllah, oli see märtrisurm.

4 kommentaari:

Khadeja ütles ...

Olgu Allah talle armuline.
Jube lugu ja selliseid vihkamisi on iga päev... kôige suurem vaenlane on meedia, kes ainult ôhutab rassismile, vihkama ...
Asmake, kuidas sul läheb seal? Anna endast teada, ootame ôdedega pikisilmi elumärki!
Palun ära kustuta kommentaari ...

Tasneem ütles ...

Miski siin ilmas ei juhtu niisama. Olgugi, et seda püütakse varjata, inimesed siiski kuulevad ja loodetavasti hakkavad ükskord ka aru saama, et islam EI OLE VAENULIK RELIGIOON. Vaenulik on meie oma inimene kõiges oma mõistmatuses.

Me oleme Marwa-ga oma palveis

Achmed ütles ...

Nii nagu rangemates islamimaades peetakse väljakutsuvalt riietatud naist seaduserikkujaks, nii võidakse Euroopas pidada islamitavade järgi riietujat ekstremistiks, kes tahab oma usku teistele nina alla hõõruda ning erikohtlemist taotleda.
Kui mittemoslem läheb islamimaale, siis ta peab arvestama sealsete tavadega. Moslemite suhtumine mittemoslemite maal kipub olema aga selline, et mittemoslemid peavad end moslemi järgi kohandama, mitte vastupidi.

Tapmine on igal juhul halb, seda ma ei õigusta.

Khadeja ütles ...

nn Achmed,
pole sinuga absoluutselt nôus, et moslemid erikohtlemist nôuavad. Pigem peame taluma mônitusi, üldistusi ja tegelikult ka moslemikogukonna halva eeskuju pärast eelarvamusi. Kui palju on neid moslemeid, kes tahavad olla nii, nagu Koraan neil käsib - austada kaaskodanikke, seadust, riigis, kus elavad jne ent nende eelkäijad on juba oma traditsioonide ning vôhiklusega selle islami positiivse imago Ära solkinud.. tehku sis need korralikud moslemid niipalju, kui tahavad.
Ei tohi panna kôiki moslemeid ühte patta ning peab teadma palju tagataustainformatsiooni ning ajalugu, môistmaks, miks tekivat rahulolematused... Ja suurim vaenlane on tänapäeval meedia!