pühapäev, 12. oktoober 2008

Roosa pearätt


Olen juba ammu mõelnud, et kus siis on meie moslemid oma pearättidega. Linnapildis polnud veel ühtegi kunagi märganud. Ilmselt on tegu sellega ka, et ega ma väga möödujaid ei vaata ka.
Aga täna, olin just Viru Keskusest väljumas ja nägin: imeilus roosa pearätiga moslem. Ta oli võrratult kaunis. Ma lihtsalt vaatasin teda. Ta mõjus kuidagi nagu ingel lendleks vastu :) No tegelt oli ta eskalaatori peal ka aga ausalt, see et ma teda nägin nii kauni ja kuidagi puhtana, pani mind ennast meeletut piinlikust tundma, et pole siiani pearätti kandma hakanud. :( Aga peagi hakkan. Nelja päeva pärast on minu ees lai valik pearätte ja siis saan hakata oma lubadust täitma.

Igatahes tahtsin jagada teiega seda vaatepilti. Ma küll ei ole suurem asi väljenduja, kuid kui see sama moslem, peaks end ära tundma, siis ma vabandan oma ebaviisaka vahtimise pärast. Selles ei olnud mitte midagi halba, lihtsalt suur soov juurde tulla ja rääkima hakata. :)

Igatahes, väga julgustav ja armas oli teda näha.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mashaallah, no vot! selleparast ongi moslemi naine Islami visiitkaart. ta esindab oma usku igal sammul. iial ei tea, kuidas mingi sinu tegevus/tegevusetus, kellelegi mingi muutuse kaasa toob.

J6udu hijaabi kandmisel! algul raske kuid ruttu muutub tavaliseks ja ehk kunagi tanu sinu hijaabi kandmisele, hakkab jargmine moslminaine ennast katma:) heateod muidkui kogunevad:D

Anonüümne ütles ...

masha'Allah! nii hea on teada, et eestis leidub inimesi kes ei karda "näidata" enda usku ja jäävad iseendaks. nagu eelnev kommenteerija ütles, see aitab aina rohkem siinsetele mosleminaistele ennast paremini tunda kandes hijabi ja on ainult motivatsiooniks sellele.

alguses on küll raske hakkama saada hijabi kandmisega, inimeste arvamuste suhtes jne, kuid kõige tähtsam selles situatsioonis on sinu Imaan, mitte kellegi arvamus! tuleb püsida tugevana :)

Sarah ütles ...

mashaallah,Polnud see esimene kord hijaabi kanda kerge minu jaoks ka,kõndides mööda Tallinna tänavaid, oli tunda kuidas mind vaadati.Enese sisemuses oli selline ärev kuid kummastavalt ülev tunne.